Önéletrajz

ÖNÉLETRAJZ

A.J. CHRISTIAN 1975. július 1.-én született, Budapesten. A feltűnően okos, érzékeny kisfiút a körülötte élő felnőttek zseninek tartották, ám annak ellenére, hogy empatikus képességével és intelligenciájával már gyermekkorában kitűnt társai közül, Christian nem érezte magát különleges gyermeknek. Saját szavaival élve: „- A környezetem véleménye ellenére átlagos kiskölyök voltam – bár igaz, óvodában a hátam mögött raktam ki a Rubik-kockát…”

A gyermek Christian sokat sétált egyedül, szemlélte a világot, s önmagát. Talán ennek is köszönhető, hogy 10 évesen fokozatosan megváltozott, ahogy ő fogalmazott: „– Szép lassan öntudatra ébredtem, fokozatosan láttam meg egyre többet a világból, ráadásul képes voltam arra – ez talán a „szerencse” legnagyobb adománya – hogy mindig túllépjek a korábban felállított teóriáimon. Hamarosan rájöttem, hogy az emberiség által oly soká keresett tökéletesség nem más, mint az örök változás képessége…”
Tizenöt esztendősen belső energiára épülő harcművészetet és szellemiséget tanultak Tőle az emberek. Alig húsz évesen elvonult remetének, ahonnan hét hónap elteltével, megváltozva tért vissza. „- Tudod, ott voltam az erdőben: körülöttem fák, jobbra néztem, hegyek, balra őzek… egyszer csak rájöttem, hogy itt nem én leszek békés, hanem rám telepszik a béke. Nem nehéz a lombok alatt békésnek lenni, próbáld meg a 35 fokos kánikulában, a tömött buszon… Hirtelen rádöbbentem, hogy a világot csak távolból szemlélni nem ér semmit. A lényeg az Életben van: ha elvonulsz az élettől, egyszerűen elmenekülsz magadtól, Istentől, Mindentől.”

Visszatérése után egyre több tudást kereső találta meg: Christiant sok ember és baráti társaság hívta beszélgetésekre, ekkor zajlottak a Mit keresett ISTEN a nappalimban? című könyvének eseményei is.

2010 őszén azonban elindult világot látni, kíváncsisága a Föld majd minden szegletébe elsodorta. Megfordult – a teljesség igénye nélkül-, Afrikában, Kínában, Japánban, Indiában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Indonéziában, az Egyesült Arab Emírségekben, Európa legtöbb országában is. Végül, 2012 tavaszán, a Föld minden örömével és bánatával együtt tért haza. Nem állt a nyilvánosság elé, ám kérésünkre ismét elérhetővé vált: a kurzusok és a szemináriumok megadják a lehetőséget, hogy elengedjük lényünkből a szenvedést, miközben megéljük önmagunk. Hogy történjék bármi e világban, képesek legyünk örömben élni a bánat helyett, mert csak a szeretet gyógyítja a fájdalom okozta sebeket.

Eddig megjelent művei:
Mit keresett Isten a Nappalimban? (2003)
Mit keresett Isten a Hálószobában? (2004)
A teljesség tekintete (2005)
A teljesség hangja (2006)
A.J. Christian (Szerkesztette: Papp Ervin; 2006)
TALEN (2006)
A teljesség Illata (2007)
A nőkkel csak a baj van? (2009)
A férfiakkal csak baj van?! (2014)
Szeretetmozaik (2019)